هنرهای تجسمی در هفته ای كه گذشت؛
از سفر محمدمهدی دادمان به روسیه تا حقیقتی که از نقاش سوررئال نگذشت
کیت هنری: در هفته گذشته، فیلم مستند رخ شامل قسمتی از زندگی و احوال علی اکبر صادقی در جشنواره سینماحقیقت به نمایش درآمد، این در حالی بود که این فیلم قرار نبود در جشنواره های داخلی حضور داشته باشد.
خبرگزاری مهر -گروه هنر-آزاده فضلی؛ هنرهای تجسمی یکی از عرصه های هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاق ها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع می شود.
در سلسله گزارش های «هنرهای تجسمی در هفته ای که گذشت» درصدد هستیم تا گوشه ای از این مهجور بودن را جبران نماییم. هرچند جمعه ها روز تعطیل شمرده می شود اما در این روز، نمایشگاه های هنرهای تجسمی شروع به کار می کنند و هنرمندان تجسمی شامل نقاشان، مجسمه سازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیست ها، خوشنویسان و … تلاش ها و کارهای اخیر خودرا در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور می گذارند.
«آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاه های هنری است و البته که به علت تعطیل بودن بیشتر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم می آورد. بر این اساس، نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی هفته و همین طور برخی نمایشگاه ها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.
درگذشت افشین پیرهاشمی
افشین پیرهاشمی هنرمند نقاش ایرانی شنبه شب ۱۷ آذر در سن پنجاه سالگی در تهران از دنیا رفت.
پیرهاشمی متولد ۱۳۵۳ ارومیه بود. او برنده جایزه دومین دوسالانه بین المللی پکن و برنده جایزه پنجمین و ششمین دوسالانه نقاشی تهران است. وی همین طور با گالری سوریه ای در دبی همکاری داشت. وی در کنار فرهاد مشیری از هنرمندانی بود که در حراج های بین المللی هنر خوش درخشید. وی در یازدهمین دوره حراج کریستیز با فروش ۱۶۰ هزار دلاری نقاشی ورود به نیویورک عنوان گران ترین هنرمند زیر ۴۰ سال خاورمیانه و شمال آفریقا را به خود اختصاص داده بود. وی که با درخشش در ششمین دوسالانه نقاشی تهران در اتمسفر نقاشی ایران عنوان شد با شروع به کار گالری فاطیما در شروع دهه ۸۰ خورشیدی نقش برجسته ی در پشتیبانی از هنرمندان جوان و هم نسل خود داشت.
نقاشی های افشین پیرهاشمی در دوران های مختلف کاری ۲ خاصیت را در خود حفظ نموده است؛ یکی سفیدی گسترده در بوم های بزرگ و دیگری سوژه محوری زن.
دادمان به موزه هنر ملی روسیه رفت
محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی و هیأت همراه با هماهنگی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه از مجموعه دولتی موزه هنر تریتیکوف بازدید نمودند. دادمان در این بازدید درباره ی تاریخچه تأسیس حوزه هنری انقلاب و مؤسسان آن با مسئولان موزه صحبت کرد و درباره ی کارهای آموزشی و پرورش هنرمندان توضیحاتی ارائه و بیان کرد: ما مجموعه ای از آثار هنری و بخشهایی که به اقتصاد و بازار هنر مربوط است در اختیار داریم که به شاخه ها و رشته های مختلف مشخصاً هنرهای تجسمی متعلق می باشد. ما در عرصه هنری انقلاب اسلامی، ۸۰۰۰ آثار هنری داریم که از بهترین هنرمندان ایرانی و بعضاً غیرایرانی است که در ۵۰ سال اخیر تولید شده و این مجموعه به گالری ها و نمایشگاه ها برای نمایش عمومی داده می شود.
مسئولان موزه تریتیکوف نیز برای همکاری ها و رویدادهای مشترک هنری بین هنرمندان ۲ کشور اعلام آمادگی کردند.
«حقیقت» و نمایش ۲ فیلم مستند از ۲ هنرمند نقاش
فیلم مستند «رخ» که قسمتی از ذهنیات و درونیات علی اکبر صادقی هنرمند نقاش و تصویرگر پیشکسوت را روایت می کند، در هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت» به نمایش درآمد. فیلم مستند «رخ» را می توان همچون آثار علی اکبر صادقی، اثری سوررئال قلمداد کرد. این اثر بالاتر از آنکه فیلمی مستند شمرده شود، فیلمی است داستانی که ذهنیات علی اکبر صادقی این هنرمند خیال نگار و سنت گرای معاصر ایرانی را در خواب ها و درونیات او روایت می کند. این در شرایطی است که شخص علی اکبر صادقی نیز ایفاگر نقش خود در این فیلم است و اتفاقاً نقطه عطف فیلم را می توان بازی این هنرمند دانست. استفاده از جلوه های ویژه بصری در بخشهایی از فیلم برای نمایش اوهام و ذهنیات علی اکبر صادقی، یکی از نکاتی است که به نمایش حسی که صادقی در فیلم بارها به آن اشاره می کند و انتقال این حس به مخاطب، تا حدودی کمک کرده است.
فیلم «رخ» روایت گر همه ابعاد هنری و زندگی علی اکبر صادقی نیست و اهتمام کرده تا جایی که او همراهی می کند بخشهایی از زندگی اش در کودکی، اتفاقات دوران جوانی و ازدواج و عشق وی در زندگی را روایت کند.
سام کلانتری کارگردان و آرش صادقی تهیه کننده این فیلم مستند هستند و نویسندگی این فیلم هم کار مشترک سام کلانتری و آرش صادقی است. «رُخ» از تولیدات بنیاد علی اکبر صادقی است و مراحل تولید و آماده سازی آن سه سال به طول انجامیده است.
نکته جالب، حضور این فیلم در جشنواره «سینماحقیقت» است، چونکه سال قبل همزمان با برگزاری هفدهمین جشنواره فیلم مستند ایران و در روز ۲۹ آذر، «رخ» در تالار وحدت بصورت خصوصی اکران شد و همان زمان، سام کلانتری در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلان اینکه «رخ» در جشنواره های داخلی حضور نخواهد داشت، بیان کرد: پخش بین المل فیم مستند «رخ» شروع شده است و قصد حضور در جشنواره های خارجی را داریم اما درحال حاضر قرار نیست فیلم را در ایران به نمایش بگذاریم!
فیلم مستند «کیست مرا یاری کند» به کارگردانی و تهیه کنندگی علی قدیریان است که این فیلم را همچون دیگر آثارش از زندگی هنری پدرش ساخته است. علی قدیریان فرزند عبدالحمید قدیریان است و این فیلم روایتی از کوشش های عبدالحمید قدیریان است که تلاش می کند با کشیدن تابلویی، پرده از زوایای پنهان و ورا مادی عاشورا بردارد که تبیین کننده شرایط آینده و پیش روی جامعه امروزی است.
«همچنان؛ طوفان» به بغداد رفت
در هفته ای که گذشت، نمایشگاه بین المللی پوستر و تصویرسازی «همچنان؛ طوفان» که با ۳۲۱ اثر از ۸۲ هنرمند پنج قاره و ۲۶ کشور جهان، از ۳۰ مهر تا ۱۰ آذر در گالری خانه حوزه هنری برگزار گردید، روز سه شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳ در گالری بیت الجمال واقع در مرکز تاریخی قشله بغداد راه اندازی شد.
این نمایشگاه به همت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری و با نمایشگاه گردانی صابر شیخ رضایی برگزار می گردد و شامل آثار متنوعی در حیطه طراحی گرافیک است که باتوجه به بازخوردهای ویژه هنرمندان ایرانی و خارجی در فضای مجازی و استقبال و حضور نوجوانان و جوانان و سایر مخاطبان داخلی و میهمانان غیرایرانی در گالری خانه حوزه هنری در تهران، انگیزه و درخواست ارائه زنجیره ای آثار در کشورهای مختلف به وجود آمد و بغداد اولین میزبان برون مرزی این نمایشگاه بزرگ است.
این مجموعه آثار، نمایشی از واکنش هنرمندان به اتفاقات گوناگون و بحران های تحمیلی رژیم اشغالگر قدس بر فلسطین و لبنان، در طول یک سال از سحرگاه عملیات «طوفان الأقصی» در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تا اکتبر ۲۰۲۴ است. این رویداد با ۳۵۵ اثر متعلق به ۸۷ هنرمند از پنج قاره جهان و ۲۵ کشور و با احتساب ۴۰ هنرمند از ایران و عراق به همراه ۴۷ هنرمند از کشورهای فلسطین، استرالیا، کانادا، کلمبیا، مصر، اسپانیا، امارات متحده عربی، آلمان، لبنان، اندونزی، ایتالیا، اردن، کویت، لیبی، مالزی، هلند، نروژ، عمان، پاکستان، پرتغال، انگلستان، اروگوئه و یمن همچنان به نمایش خود ادامه می دهد.
«همچنان؛ طوفان» بامداد سه شنبه ۲۰ آذر با حضور هنرمندان و شخصیت های فرهنگی و سیاسی عراق و جهان عرب و همین طور هنرمندان ایرانی همچون مسعود نجابتی در گالری بیت الجمال واقع در مرکز تاریخی قشله بغداد راه اندازی شد.
اعلام برگزیدگان دهمین سالانه تبادل چاپ دستی
با اتمام داوری دهمین سالانه تبادل چاپ دستی نگارخانه لاله، اسامی برگزیدگان این رویداد معرفی گشتند. دبیر دهمین سالانه چاپ دستی را یوسف شریف کاظمی و مدیر اجرائی رویداد را ارمغان رحمان پور برعهده دارند و هیأت داوران نیز متشکل از رضا هدایت، همایون موسوی و فرشته متقی بودند.
فراخوان دهمین سالانه تبادل چاپ دستی نگارخانه لاله در شاخه مهارتهای چاپ دستی که قابلیت تکثیر دارند، شهریور ۱۴۰۳ منتشر گردید و در هفته ای که گذشت، بعد از داوری آثار رسیده به نگارخانه لاله، برگزیدگان این رویداد معرفی گشتند. آثار منتخب و برگزیده، از بین بالاتر از ۹۵۰ اثر دریافتی از ۵۳۰ هنرمند، گزینش و معرفی گشتند. آثار برگزیده یا راه یافته به بخش نمایشگاهی در دهمین نمایشگاه سالانه تبادل چاپ دستی، دی ۱۴۰۳ در نگارخانه لاله در معرض دید علاقه مندان این هنر قرار خواهد گرفت.
مجمع عمومی که به حدنصاب نرسید
مجمع عمومی عادی سالانه و مجمع عمومی فوق العاده انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران روز پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۹ بامداد در سالن شهناز خانه هنرمندان ایران اجرا شد. در این مجمع قرار بود، اعضاء انجمن، بازرسان انجمن را برای مدت یک سال آینده انتخاب کنند و در مجمع عمومی فوق العاده اصلاح اساسنامه انجمن در دستور کار قرار گیرد.
اما این مجمع به حد نصاب برای برگزاری نرسید و دور بعدی مجمع اطلاع رسانی خواهد شد.
آغاز نمایشگاه های هنری در آدینه
نمایشگاه «مستوری» و «تا کردن زمان» در گالری اُ، نمایشگاه «هاسمیک» در گالری شیرین، نمایشگاه گروهی «بقایا» در گالری هما، نمایشگاه حجم «امتزاج» در گالری ثالث، نمایشگاه «دُرج» در گالری آرتیبیشن، نمایشگاه «پوسته های پیوسته» در گالری ویستا، نمایشگاه «اجسام از آن چه در آینه می بینیم، نزدیک ترند!» در گالری والی، نمایشگاه «جشن دلتنگی» در گالری بهارک، نمایشگاه عکس «پهلوان آواز» در فرهنگسرای ارسباران و نمایشگاه آنلاین آثار نگارگری علیرضا مرادی در گالری گلستان، همچون نمایشگاه هایی است که باوجود آلودگی شدید هوا، عصر جمعه ۲۳ آذر افتتاح می شوند.
منبع: artkit.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب