سند میثاق شهادت حاج داود کریمی
کیت هنری: حاج داود از سال 1368 تا زمان شهادت تنها یک کارگر ساده قالبساز بود. او دنبال مقام و منصب نرفت و نخواست که درجه ای بر شانه هایش باشد.«فرمانده عملیات جنوب» و سردار گم نام سالهای دفاع مقدس به میان مردمش بازگشته بود. این مرد پاک سرشت که به قول همرزمانش هیچ دافعه ای نداشت و همه وجودش جاذبه و شوق و عشق به انقلاب و نظام اسلامی بود.
به گزارش کیت هنری به نقل از ایسنا، داود کریمی، فرزند محمد، در روز ۲۷ بهمن ۱۳۲۶ در محله سلسبیل تهران به دنیا آمد. پدرش مازندرانی و مادرش اهل قزوین بود. داود نخستین فرزند خانواده بود و بعد از طی دوران طفولیت در سن ۶ سالگی به مدرسه رفت. هشت سال داشت که پدرش درگذشت.
مدتی بعد خانواده کریمی به محله نازی آباد نقل مکان کردند. داود همزمان با درس در یک کارگاه تراشکاری کار می کرد. او از سنین نوجوانی نان آور خانه بود. تحصیلات دوره ابتدایی را در دبستان «رازی» به پایان رساند و دوره متوسطه را در دبیرستان دولتی«علمیه» گذراند.
وی در روز ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ در تظاهرات مردمی مقابل رژیم شرکت کرد و برای نخستین بار نام امام خمینی (ره) که بگفته خودش آن زمان «حاج آقا روح الله» نامیده می شد را شنید.
حاج داود در روزهای جوانی با جمع زیادی از مبارزان سیاسی و مذهبی آشنایی یافت. شهید حاج مهدی عراقی در آشنایی داود کریمی با شخصیت حضرت امام (ره) نقش به سزایی داشت.
سال های اولین دهه ۵۰ که جامعه ایران پر از شور و التهاب انقلابی گری بود. داود کریمی هم با برخی از دوستانش گروه «فجر اسلام» را به راه انداختند. در تهران این گروه یکی از قوی ترین گروه هایی بود که اعتماد افرادی چون آیت الله دکتر شهید سیدمحمدحسین بهشتی و آیت الله محمدرضا مهدوی کنی را به خود جلب کرد. وی در این حرکت نیمه مخفی و سیاسی- چریکی با این عالمان ارتباط داشت و از هدایت آنان بهره می گرفت.
فجر اسلام و سازمان مجاهدین خلق ظاهراً از ابتدا روابط بسیار گرمی داشتند. اما بر طبق مواضع اعتقادی و سیاسی از سال ۱۳۵۲ ارتباط این دو گروه مخفی با هم قطع شد. چونکه اعضای گروه «فجر اسلام» اعتقاد داشتند که سازمان به بیراهه می رود.
شانزدهم شهریورماه ۱۳۴۹ ازدواج کرد که ثمره این ازدواج یک دختر به نام «مریم» و سه پسر با اسامی «میثم»، «محمدصادق» و «محمود» است. حاج داود تراشکار، قالبساز و فعال سیاسی و مذهبی تا سال ۱۳۵۵ در تهران به مبارزه ادامه داد اما شور انقلابی و بسته شدن فضای مبارزه در ایران سبب شد، او نیز همانند خیلی از همرزمانش راهی لبنان شود. در آنجا با دکتر مصطفی چمران و شهید محمد منتظری آشنا شد. بعد از مدتی نیز به جهت استعداد ذاتی اش مربی نیروهای چریکی شد.
وی در اوایل سال ۱۳۵۷ به کشور بازگشت و در کنار دوستان و همراهانش چهار هیات مذهبی در منطقه نازی آباد برای مبارزه با رژیم طاغوت تاسیس و سازماندهی کرد و با تجربه ای که در سالهای گذشته اندوخته بود، هدایت شان را بر عهده گرفت. انقلاب اسلامی با رهبری امام خمینی (ره) به پیروزی رسید و فجر انقلاب دمیدن گرفت. حاج داود در همان نخستین روزها با کمک دیگر مبارزان، کمیته انقلاب اسلامی نازی آباد را راه اندازی نمود و خود هدایت و مسئولیت این کمیته را برعهده گرفت.
او از اعضای اصلی تشکیل دهنده آن و مدتی بعد عضو هیات مرکزی سپاه تهران شد. حاج داود در دفتر هماهنگی سپاه فعالیت می کرد و وظیفه اش نظارت به نحوه شکل گیری سپاه در شهرهای مختلف کشور بود. حاج داود فرمانده «منطقه ۷ سپاه » و مدتی کمتر از یک سال نیز فرمانده سپاه تهران بود.
چنانکه از کلام همرزمان شهید برمی آید؛ بعد از فاجعه هفتم تیرماه و هشتم شهریور و بروز ناامنی های ناشی از فعالیتهای خرابکارانه گروهک های مختلف ضدانقلاب در تهران حاج داود کریمی و یارانش با راه اندازی «گشت های ثارالله» و گروه های حفاظت از شخصیت های سیاسی، امنیت را به پایتخت برگرداندند.
یکی از اقدامات حاج داود کریمی تشکیل سپاه در شهرهای کردستان بود. شهرهای این استان امنیت نداشت و احزاب مختلفی در آنجا فعالیت مسلحانه می کردند و توسط نیروهای خارجی حمایت می شدند. با این وجود، وی قبول کرد که این کار را انجام دهد.
با شروع جنگ تحمیلی به منطقه جنوب رفت. وی در همین مدت که تا سال ۶۱ ادامه یافت، برپایه آموخته هایش در لبنان مسئول آموزش نظامی سپاه شد. بگفته همرزمان شهید وی از سال ۱۳۶۴ بعنوان یک بسیجی و رزمنده گم نام در خیلی از عملیات ها شرکت می کرد. در عملیات والفجر ۸ در منطقه عملیاتی فاو در گردان های مهندسی رزمی جهاد سازندگی خدمات شایسته ای ایفا کرد.
حاج داود در نیمه اول سال ۱۳۶۵ به مدت ۵ ماه بعنوان مسئول بازرسی بنیاد شهید انقلاب اسلامی خدمت نمود و بعد از آن به مدت یک سال مسئولیت حراست مخابرات کشور را بر عهده داشت. در فاصله سالهای ۶۵ تا ۶۷ به سمت مدیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر انتخاب شد و برای مبارزه با ورود این مواد افیونی به کشور چندین قرارگاه تاکتیکی تاسیس کرد.
حاج داود در کارگاه تراشکاری
منبع: artkit.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب