به گزارش كیت هنری به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، غلامعلی حداد عادل، رئیس بنیاد سعدی با بیان آنكه دوره های دانش افزایی زبان فارسی پیش از بنیاد سعدی، توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شد، اظهار نمود: با تاسیس بنیاد سعدی این دوره های دانش افزایی شكل تازه ای به خود گرفت و خوشبختانه هر سال با به كارگیری تجربه سال های قبل، در برگزاری آن پیشرفت داشته ایم. به طوری كه اكنون از كتاب های درسی تالیف خود بنیاد سعدی استفاده می شود، تمامی همكاران در اجرا و نظارت بر دوره نقش دارند و مدرسان دوره هم اكثرا كارشناسان بنیاد سعدی هستند.
او درمورد بازدیدهای فرهنگی فارسی آموزان در دوره دانش افزایی اظهار داشت: در دوره های دانش افزایی به همان اندازه كه آموزش در كلاس برای ما مهم است، بازدیدهای فوق برنامه فرهنگی هم از اهمیت خاصی برخوردار می باشد زیرا باعث آشنایی فارسی آموزان با چهره واقعی فرهنگ، تاریخ ایران، اسلام و نظام جمهوری اسلامی ایران می شود.
حدادعادل با بیان آنكه رضایت فارسی آموزان در هر دو برنامه آموزشی و فرهنگی امسال، مرهون زحمات كارشناسان بنیاد سعدی است، اضافه كرد: در كشوری كه بیش از مناطق دیگر، از لحاظ تحریم اقتصادی و سیاسی تحت فشار است، دعوت و پذیرایی بیش از 120 نفر از زبان آموزان سراسر جهان به مدت یك ماه، همراه با اجرای بازدیدهای فرهنگی و سفر به دو شهر ایران در امنیت و رضایت كامل آنان، از اهمیت خاصی برخوردار بوده و دارای این پیام است كه ایران واقعی تا چه اندازه با تصویری كه رسانه های مخالف ایران نشان می دهند، تفاوت دارد.
او همینطور اظهار داشت: برگزاری این دوره بر نگرش مردم داخل كشور هم تاثیر مثبت دارد زیرا مردم وقتی مشاهده می كنند زبان كشورشان تا چه اندازه مورد علاقه مردم كشورهای دیگر است به ارزش فرهنگ و زبان خود بیش از پیش پی برده و احساس غرور می كنند.
رییس بنیاد سعدی ضمن اشاره به توجه رسانه ها به این دوره از دانش افزایی، اظهار داشت: ذخیره خبری برگزاری این دوره تا به امروز هم مشاهده می شود به طوری كه رادیو فرهنگ برنامه «فارسی با طعم شكر» خویش را كه محصول مصاحبه با این فارسی آموزان است، هنوز پخش می كند.
حداد عادل اضافه كرد: از اتفاق های خوب دیگری كه در این دوره رخ داد حفظ و ادامه ارتباط با فارسی آموزان از جانب روابط عمومی بنیاد سعدی در گروه تلگرامی است. امیدوارم این اقدام ها تداوم یابد زیرا ادامه و گسترش ارتباط با این زبان آموزان برای پیشرفت زبانی آنان و اتصالشان با كشور ایران بسیار لازم است.
رئیس بنیاد سعدی در ادامه ضمن تقدیر از رییس خانه سینما كه در این مراسم حضور داشت و همكاری خانه سینما در هشتاد و چهارمین دوره دانش افزایی اظهار داشت: در این دوره به جنبه هنری بهای بیشتری داده شد و فارسی آموزان با بازدید از خانه سینما، تماشای چند فیلم سینمایی و مستند ایرانی در این مكان و دیدار با ایرج طهماسب، حمید جبلی و رضا میركریمی، از هنرمندان مطرح كشور، با سینمای ایران هم آشنا شدند.
او همینطور تصریح كرد: توجه به جنبه های هنری در آموزش زبان فارسی برای ما اهمیت دارد و به همین خاطر از سال آینده در نظر داریم تا با بررسی های كارشناسی، بسته موسیقی و فیلم های سینمایی ایرانی مناسب فارسی آموزان را تهیه نماییم.
رییس بنیاد سعدی همینطور از همراهی خوب رییس و معاونان دانشگاه علامه طباطبایی تقدیر و تصریح كرد بدون یاری بدنه دانشگاهی، برگزاری چنین دوره هایی با این سطح آموزشی امكان پذیر نخواهد بود.
در بخش دیگری از این مراسم، رضامراد صحرایی، معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی با بیان آنكه برگزاری دوره دانش افزایی، عصاره وظایف بنیاد سعدی محسوب می شود، اظهار داشت: دوره دانش افزایی دراز مدت زبان فارسی نمونه ای از دیپلماسی عمومی است چراكه فارسی آموزان ضمن یادگیری فارسی در محیط ایران، با فرهنگ ایران هم آشنا شده و دانسته های خویش را به مردم كشورشان منتقل می كنند.
او در ادامه اضافه كرد: به علت اهمیت برگزاری این دوره، هر سال علاوه بر كارشناسان بنیاد سعدی، سفیران، رایزنان فرهنگی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سایر نهادهای فرهنگی مرتبط برای برگزاری آن تلاش می كنند.
معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی در مورد خصوصیت های هشتادو چهارمین دوره دانش افزایی توضیح داد: امسال برای اولین بار پیش از ورود فارسی آموزان از آنها آزمون برخط(آنلاین)، گرفته شد تا سطح زبانی آنان مشخص شود و فارسی آموزانی با سطح زبانی بالاتر به این دوره ورود پیدا كنند و ازاین رو در این دوره تنها یك كلاس مقدماتی داشتیم. همینطور تعداد بالای كشورهای شركت كننده در این دوره از دیگر خصوصیت های مهم آن است و این اولین بار بود كه از بیش از 40 كشور جهان، فارسی آموزانی به ایران آمده و در دوره حضور داشتند.
معاون آموزشی و پژوهشی بنیاد سعدی در ادامه اضافه كرد: در این دوره برای نخستین بار دوره تربیت مدرس زبان فارسی برای فارسی آموزان «سطح ماهر» برگزار گردید و كیفیت بالای این دوره آموزشی هم باعث شد تا وزارت علوم در زمینه اهدای بورسیه به برخی فارسی آموزان قول مساعد دهد و اكنون فارسی آموزان لبنان و عراق از این بورسیه وزارت علوم بهره برده و طی روزهای آتی برای سپری كردن دوره دانش افزایی خود به بنیاد سعدی می آیند.
همچنین دراین مراسم، سمیرا یافتیان، رییس اداره روابط عمومی بنیاد سعدی، گزارشی از فعالیت های رسانه ای و حضور فارسی آموزان در برنامه های مختلف شبكه های تلویزیونی و رادیویی عرضه كرد و اظهار داشت: با گذشت نزدیك به پنج سال از فعالیت بنیاد سعدی، خوشبختانه امروز رسانه های ایران به اهمیت و ضرورت آموزش و گسترش زبان فارسی پی برده اند و نه تنها در دوره دانش افزایی بلندمدت، بلكه در طول سال هم پیگیر اخباری همچون وضعیت آموزش زبان فارسی در خارج از كشور و كتاب های تالیفی در بنیاد سعدی هستند.
او تصریح كرد كه استقبال خبرنگاران و رسانه ها از اخبار بنیاد سعدی، حاصل فعالیت شبانه روزی و مثمرثمر معاونان، مدیران و كارشناسان و همینطور نمایندگان بنیاد در خارج از كشور است كه با تعامل موثر خود با فارسی آموزان و انتشار گزارش فعالیت های آنان، توجه رسانه ها را به مبحث گسترش زبان فارسی جلب كرده اند.
در انتهای این مراسم، با حضور حداد عادل رییس بنیاد سعدی و معاونان وی از منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینمای ایران و چند نفر از عوامل تقدیر گردید.
در آخر این مراسم كه مقارن با جشن شب یلدا برگزار شد، كاركنان بنیاد سعدی آیین این سنت دیرینه ایرانی را برپا داشتند و فال حافظ خواندند. همینطور عكسی به یادگار در كنار میز یلدا با رییس و معاونان بنیاد انداختند.