ArtKit کیت هنری
رمضان ۱۴۰۲ در آیینه اقوام-۲۱؛

یاغلی فتیر بخورید تا 1 سال گرسنه نباشید

یاغلی فتیر بخورید تا 1 سال گرسنه نباشید به گزارش کیت هنری، بیست و یکمین قسمت از مجموعه نمایش رادیویی آیینه اقوام به معرفی آئین های مردم شهر ارومیه و استان آذربایجان غربی در ماه مبارک رمضان اختصاص دارد.


دریافت 66 MB
به گزارش کیت هنری به نقل از مهر، «آیینه اقوام» عنوان مجموعه نمایش رادیویی به روایت و کارگردانی زنده یاد مهرداد عشقیان است که سفری به دنیای آئین های رمضان در ایران زمین است. این مجموعه ۳۰ قسمتی از تولیدات اداره کل هنرهای نمایشی رادیو است که به پیشنهاد و همراهی ایوب آقاخانی در خبرگزاری مهر منتشر می شود.
ماندانا اصلانی، غلامحسن تسعیری، ماندانا محسنی، محمد یگانه، مجتبی طباطبایی، محمد آقامحمدی بعنوان بازیگر این مجموعه حضور دارند و دیگر عوامل مجموعه رادیویی «آئینه اقوام» هم عبارتند از نویسنده: سهیلا خدادادی، محقق: ناصر ملاییان، افکتور: نرگس موسی پور، صدابرداران: پیروز صدرایی و محسن جوادی، تهیه کننده و سردبیر: ناهید گودرزی.
بیست و یکمین قسمت «آئینه اقوام» با مدت زمان ۲۹ دقیقه با سفر به ارومیه به آئین های مردم این شهر در ماه مبارک رمضان می پردازد.
روز بیست و یکم سفر به دنیای آئین های رمضان در ایران زمین این چنین آغاز می شود:
«روزها و شبهای ماه رمضان رو پشت سر گذاشتیم و به روز بیست و یکم این ماه رسیدیم. به روزی که وصف حالش نه فقط دل شیعیان بلکه دل هر انسان آزاده ای رو به درد میاره. امروز روز شهادت مولای متقیان حضرت علی (ع) است و من همچنان مسافر سرگشته ماه خدا. مسافری که می رم در دل فرهنگ ها و آداب و رسوم مردم شهرهای مختلف عشقی نهان رو بیرون بکشم. ای خدا سفرم رو امروز هم با یاد و نام تو شروع می کنم. الهی به امید تو.»
«علی» و مادر او که در سالروز شهادت مولای متقیان هر سال و در روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان برای روزه داران آش نذری پخت می کند، ما را با آئین های رمضانی مردم ارومیه و آذربایجان غربی آشنا می کند.
ارومیه ای در ماه مبارک رمضان به همراه نان آردی، یک نان سنتی شیرین با شکل های مختلف پخت می کنند. حلوای «تره» هم حلوایی است که مردم روستاهای آذربایجان غربی در ماه رمضان پخت می کنند. «یاغلی فتیر» هم نان محلی دیگری است که روستاییان آذربایجان غربی در ماه رمضان تهیه می کنند و مردم معتقدند هر فردی از این نان بخورد در طول سال هیچگاه گرسنه و فقیر نمی گردد. این نان هم بعنوان افطاری و هم بعنوان هدیه به روزه داران و همسایه ها داده می شود.
مردم آذربایجان غربی در قدیم پس از دیدن هلال ماه، چهره خویش را در آیینه ای که همراه شان داشتند نگاه می کردند و آیینه را چندین بار دور سر خود می چرخاندند.
در ارومیه در شب شهادت حضرت علی (ع) مردم به مسجد می روند و سوگواری می کنند.
«اوباشدان» رسمی قدیمی در آذربایجان غربی بوده است. مردم به خوردن سحری خیلی اهمیت می دادند و باید حتما سحری می خوردند. در روستاها مردم با کوبیدن به در و دیوار خانه خود همسایه ها را بیدار می کردند. در قدیم سوراخی در خانه ها با عنوان «پاجا» وجود داشت که از آن سوراخ همسایه ها همدیگر را بیدار می کردند.
راوی در ادامه بیست و یکمین روز از سفر به نقل از دوست خود «سهراب» در رابطه با رسم و رسوم شبهای قدر مردم کازرون در ماه مبارک رمضان می گوید. در شبهای نوزدهم، بیستم، بیست و یکم و بیست و سوم در مساجد شهر کازرون مراسم مقابله قرآن برگزار می گردد.
مردمی هم که نذر دارند علاوه بر خوراکی های مختلف، «حلوای زَبوگُش» را که خوراکی مخصوص و سنتی کازرون است تهیه و بین روزه داران تقسیم می کنند.


منبع:

1402/01/23
12:43:11
5.0 / 5
410
تگهای خبر: بازی , بازیگر , رادیو , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
ArtKit کیت هنری
artkit.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كیت هنری محفوظ است

كیت هنری

کیتهای هنری