تبلیغ دریافت ویزای تضمینی ممنوع گردید
به گزارش كیت هنری اداره كل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران با اخطار نسبت به سودجویی و برخی سوءاستفاده های مالی، تبلیغ برای دریافت ویزای تضمینی را غیرقانونی اعلام و آژانس های مسافرتی را از اقدام در این خصوص منع كرد.
به گزارش كیت هنری به نقل از ایسنا، مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران در نامه ای خطاب به رؤسای انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران و انجمن صنفی دفاتر سفر و گردشگری استان تهران و سایر دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری اعلام نمود: «با توجه به گزارش های واصله و همینطور تعدد شكایت های مطرح شده درباره تبلیغ و عرضه خدمات با عنوان «اخذ ویزای تضمینی»، بدین وسیله اعلام می دارد از آنجائیكه تعهد ویزای تضمینی كشورها همچون كانادا، استرالیا و حوزه شنگن، «غیرقانونی» بوده و این امر صرفاً با هدف سوء استفاده مالی توسط برخی افراد سودجو صورت می گیرد، بنابراین مقتضی است اطلاع رسانی مناسب به دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری تحت پوشش در خصوص پیشگیری از هر گونه تبلیغ و مبادرت به دریافت ویزا با عنوان تضمینی صورت گیرد تا از بروز مشكلات احتمالی اجتناب شود.
بدیهی است در صورت وصول هرگونه گزارش یا شكایت با این موضوع، مراتب جهت اتخاذ تصمصم به كمیسیون فنی ارجاع خواهد شد.»
در آیین نامه مربوط به دفاتر خدمات مسافرتی مصوب هیات دولت در سال ۱۳۸۰، «اخذ ویزا» جزو فعالیت آژانس های گردشگری قید شده است. بر این اساس و با وجود تخلفات این بخش كه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گاه به آن اذعان دارد، معاون گردشگری علت ضعف در برخورد با تخلفات این حوزه را خلاء قانونی این مصوبه دانسته و گفته است: «تا زمانی كه این آیین نامه اصلاح نشده، گرفتن این حق از آژانس های گردشگری، اقدامی «غیرحقوقی» است.»
ولی تیموری درباره برخی سودجویی ها در مبحث تبلیغ و اقدام برای دریافت آن، اظهار كرده بود: «در جریان نحوه كار آژانس هایی كه ویزا را گران می فروشند هستم، آنها چون خودشان نمی توانند مستقیم از سفارتخانه ای ویزا دریافت نمایند، ویزا را با واسطه و از راه آژانس دیگری می خرند. این میان یكسری آژانس ها هم با سفارتخانه ها مستقیم در ارتباط هستند كه بازار را با مشكل روبه رو كرده اند. اتفاقاً یكی از بحث های ما با وزارت خارجه درباره محدود شدن روابط برخی سفارتخانه ها با یكسری آژانس خاص بود. سفارتخانه ای داریم كه فقط با یك آژانس كار می كند. از وزارت خارجه ایران پرسیدیم آیا از نظر حقوقی می توانیم جلو این كار را بگیریم كه گفتند چون این در حوزه اختیار آن كشور است نمی توان اقدامی كرد، چون ویزا عملاً در اختیار كشور صادركننده است. برای همین تنها سفارش ای كه می توانیم به مردم بكنیم تا زمانی كه آیین نامه اصلاح گردد این است كه برای گرفتن ویزا فقط به یك آژانس رجوع نكنند و بیشتر پرس وجو كنند.»
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب